top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

L'ortodòncia: caprici o necessitat?Corregir una maloclusió és una qüestió de salut, no només d'estètica.


En moltes ocasions, les dents estan mal posicionades. De vegades es deu al fet que no hi ha prou espai a la boca, altres perquè sobra espai (anomenat diastema). També pot ser degut a una mala oclusió, que és la manera en la qual encaixen les dents de les dues arcades. L'ortodòncia permet, després d'un bon diagnòstic clínic i radiològic, solucionar aquests problemes a través de moviments suaus, lents i controlats.


Moltes vegades ens trobem que a certa edat, els pacients ja no creuen que sigui “el moment" de posar-se ortodòncia. Res més lluny de la realitat. Cada any són més els pacients a partir de 25 anys que demanen tractaments de recol·locació dental, però que no volen veure compromesa la seva estètica. Per això, existeixen diferents opcions de tractament depenent de cada cas.


Les opcions d'ortodòncia: fixa o extraïble

Ortodòncia fixa: Mitjançant brackets col·locats a les dents, es van exercint unes forces suaus per corregir el problema.

Ortodòncia extraïble: el pacient se'l pot treure i posar ell mateix, pel que els resultats dependran també de la col·laboració de cada un. És el conegut sistema Invisalign.


Els beneficis addicionals de l'ortodòncia:

Millora la respiració nasal: en nens afavoreix un desenvolupament harmoniós de la cara, filtra millor l'aire als pulmons i millora la qualitat de la son.

Millora la masticació: millora de la digestió dels aliments, ajuda a prevenir el desgast dental, així com problemes de l'articulació temporo-mandibular.

• Protegeix les dents evitant fractures dentals i facilitant el correcte raspallat

Contribueix al benestar ja que augmenta l'autoestima i millora les relacions interpersonals.


Una vegada corregida la posició de les dents, és necessari evitar que aquests tornin a desplaçar-se i, per això, s’utilitza una fèrula nocturna.

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page