top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Què fer davant un traumatisme?Davant d'un traumatisme dental el primer que hem de plantejar són les següents preguntes:

  • Què ha passat?

  • Quan ha passat?

  • Com ha passat?

En primer lloc, després del traumatisme hem de comprovar la gravetat d'aquest. En cas d'haver-se produït una fractura dental, intentar localitzar el fragment trencat i introduir-lo en un recipient amb sèrum fisiològic, llet o la pròpia saliva del pacient, però MAI conservar-lo en aigua.

En el cas de traumatismes infantils és molt important evitar una manipulació excessiva per part d’algú que no sigui un professional, ja que podríem causar danys a la dent definitiva. Ha d'acudir immediatament (o el més ràpid possible segons la situació) a un dentista, ja que en alguns tipus de traumatismes, sobretot els més contundents, acudir al dentista abans de les primeres dues hores és crucial per a la supervivència, a llarg termini, de la dent, així com realitzar una correcta curació de les possibles ferides orofacials.

** En cas de produir l'expulsió completa de la dent:

  • Edat infantil: Rentar amb molta cura sota aigua, sense fregar l'arrel i conservar en un envàs, com s'ha explicat anteriorment. MAI intentar recol·locar la dent, ja que podríem causar danys en la dent definitiva.

  • Edat adulta: Rentar amb molta cura sota aigua, sense fregar l'arrel i si és possible recol·locar i mantenir una lleugera pressió.

En tots dos casos, és imprescindible acudir al més aviat possible a l'odontòleg.

12 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page