top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Tetraciclines i afectació dental

Durant la dècada dels 70, la utilització de la tetraciclina com a antibiòtic de referència estava molt estès, a causa del fet que oferia resultats molt efectius en el tractament de diferents infeccions, però aviat es va demostrar que un ús continuat era la causa de la decoloració dental, entre altres efectes secundaris. És per això que avui dia, que molts pacients entre 35-60 anys arriben a la consulta buscant una solució i una millora estètica.


Si bé la tetraciclina no interfereix en aspectes rellevants de la salut bucodental ni a la integritat o resistència de l'esmalt, si presenta conseqüències més notables estèticament, provocant moltes vegades conflictes emocionals que afecten l'autoestima, seguretat i confiança dels qui ho pateixen.


Les característiques pròpies de les tincions dentals per tetraciclina són que van de manera horitzontal per la totalitat o part de la dent, amb un color que va des d’un lleuger groc fins a un gris ben intens depenent del grau d'afectació.

És molt difícil eliminar les tincions, ja que estan a la capa més profunda de la dent, per sota de l'esmalt. Però existeixen diverses possibilitats depenent de l'afectació i la gravetat del cas.


Blanquejament: només serviria per als casos realment lleus, millorant la coloració, però no eliminaria les franges de diferents colors, és a dir, mai aconseguiríem la uniformitat que reclama l'estètica dental, i no podem garantir un 100% de l'èxit del tractament perquè aquests casos són impredictibles.


Carilles de porcellana: Són la millor opció per a tractar aquests casos, ja que amb aquest tractament apliquem sobre la superfície de la dent, una fina làmina de porcellana que cobreix tota la part frontal de les peces, i d'aquesta manera camuflem la totalitat de les taques aconseguint un resultat blanc i natural.

23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page