Aquesta especialitat permet tractar les càries en totes les seves fases, des de la més incipient fins a la destrucció més gran d'estructura dental, eliminant el teixit infectat i posteriorment reconstruir tot el teixit perdut amb materials biocompatibles.

FAQ'S

QUÈ ÉS LA CARIES DENTAL?

Es considera a la càries dental com un procés patològic complex, d'origen multifactorial, infecciós i transmissible, que afecta les estructures dentals de manera irreversible i comporta la destrucció de teixit dental.

QUIN ÉS EL CAUSANT DE LA CÀRIES DENTAL?

La ingesta d'aliments amb alt contingut de sucre i begudes carbonatades (refrescs, els àcids poden malmetre les dents)

 

Tècniques d'higiene bucal errònies

 

Dieta amb una alta presència de carbohidrats fermentables

 

Deixar passar molt de temps entre les ingestes i el raspallat

 

Fàrmacs

PREVENCIÓ DE LA CÀRIES

  • Raspalli les dents com a mínim 2 vegades al dia, utilitzeu fil dental i esbandida bucal diàriament

  • Sotmetre a revisions dentals periòdiques

  • Dieta equilibrada restringida en aliments amb midons o sucres

  • Utilitzeu productes dentals que continguin fluor, inclosa la pasta de dents


Totes aquestes mesures, són molt útils per a la reducció del risc de càries, però en cap cas són mesures de control absolut. És per això que és necessari, almenys anualment una revisió.QUINES CONSEQÜÈNCIES TÉ LA CÀRIES DENTAL?

La càries dental té com a conseqüència la destrucció dels teixits dentals. Després de la destrucció de l'esmalt, la càries ataca la dentina fins a arribar a la polpa dentària (el nervi de la dent). Produeix dolor i inflamació i posteriorment necrosi (mort polpar). Pot derivar en abscessos.

Una vegada que la càries ha penetrat en el nervi cal fer un tractament d'endodòncia, és a dir, treure el nervi. No obstant això, depèn del grau de destrucció, pot ser que aquest tipus de tractament sigui inviable i que s'hagi d'extreure la dent.

L'absència de dolor no significa necessàriament absència de càries. És per això que, facin mal o no les dents, cal posar-se en mans d'un professional per fer les revisions periòdiques.

Contacto
  • Facebook icono social
  • Instagram

© 2018 Clínica Dental Drs. Fernández.