top of page

PERIODÒNCIA

Especialitat que diagnostica i tracta malalties que afecten els teixits de suport de la dent com la geniva, el lligament i l'os.

Clinica Fernandez

MALALTIA PERIODONTAL

  • L’acumulació de bacteris a la geniva produeix una reacció inflamatòria gingival anomenada gingivitis. 

  • La gingivitis es caracteritza per ser una entitat de caràcter reversible però si no es tracta eliminant els bacteris, pot ser que aquesta patologia es transformi en periodontitis. 

  • La periodontitis es diferencia bàsicament de la gingivitis per la presència de pèrdua òssia. 

  • L’origen d’aquesta pèrdua pot ser per un augment de la virulència dels bacteris, per una disminució de les defenses de l’hoste, entre d’altres raons. 

Així doncs, la periodontitis són infeccions produïdes per bacteris i modificades per factors lligats a l’hoste i al medi ambient.

CLINICA FERNANDEZ

La causa principal de la inflamació és la placa bacteriana, juntament amb altres factors predisposants, tals com el càlcul, restauracions defectuoses, complicacions per tractaments d’ortodòncia, consum de tabac i d’altres.

d073122e6937cc98aa55239e3f021e8d.png
Periodonitis
Periodonitis
Periodonitis
Periodonitis
Periodonitis
Periodonitis

EL CONTROL DE LA PLACA ÉS L'ELIMINACIÓ DE LA PLACA I LA PREVENCIÓ DE LA SEVA ACUMULACIÓ SOBRE LES DENTS I SUPERFÍCIES GINGIVALS ADJACENTS.

Tot i que el paper del professional és necessari per al tractament periodontal, l’habilitat i la motivació del pacient a l’hora de controlar la placa bacteriana són fonamentals si es pretén aconseguir bons resultats a llarg termini. 

És convenient ensenyar al pacient un correcte mètode de raspallat, així com sistemes complementaris que reforcin la higiene oral.  La tasca del periodontòleg consisteix en l’eliminació de placa i càlcul supra i subgingival.

TRACTAMENT

Posteriorment al tractament de les genives, el pacient inicia un manteniment periòdic, ja que les malalties periodontals són de naturales crònica.  Sense un manteniment adequat, cal esperar la recidiva de la malaltia periodontal.  La freqüència del manteniment està determinada pel grau de destrucció periodontal previ, els factors de risc, la higiene oral del pacient i la seva edat

bottom of page