top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Com pot afectar el confinament a la salut dental?

Actualizado: 27 mar 2020

Durant aquests dies, on passem més hores de l’habitual a casa i on l’avorriment s’apodera de nosaltres moltes vegades, és habitual menjar en excés i picotejar entre hores, convertint-se en un hàbit constant i perillós, més enllà de guanyar uns quilos de més. A continuació us expliquem el perquè.


És important tenir en compte que, cada vegada que mengem, els bacteris que es troben de forma natural a la nostra boca comencen a fermentar els sucres (intrínsecs) dels aliments i els transformen en àcids, que fan disminuir el pH de la nostra cavitat oral. És en aquest ambient àcid on es produeix el procés de desmineralització de l’esmalt, que de forma natural torna al seu estat habitual quan el pH de la boca es restableix al cap de 3-4 hores. Si no donem aquest espai de temps, permetent que les dents es remineralitzin, estem allargant l’ambient àcid de la boca i, amb el temps, apareixen les càries.


A més, al menjar per avorriment, ens trobem davant la ingesta d’aliments poc saludables carregats de sucres, de grasses saturades i alts continguts en sodi que són els que ens proporcionen una sensació de benestar immediata, ja que segreguen les “hormones de la felicitat” anomenades dopamina i endorfines durant el pic glucèmic, però que cau amb la mateixa intensitat al cap de poc temps, provocant que tornem a necessitar la ingesta d’aquests aliments per sentir-nos bé.

Així doncs, el sucre actua com una droga per el nostre sistema nerviós central a part de ser la principal causa de càries dental, ja que facilita l’erosió i el desgast de l’esmalt, de forma que els bacteris causants tindran una major facilitat per “atacar” l’esmalt.



Trucs per ajudar-te aquests dies a casa:

  1. Apuntar en un diari les coses que menges cada dia.

  2. Fer 5 àpats al dia i beure més aigua.

  3. Evita comprar aliments amb molt de contingut calòric i de sucres.

  4. Procurar no tenir menjar fora de la cuina.

  5. Buscar una activitat on es tinguin les mans ocupades.

  6. Fer exercici (a casa durant el confinament).

És recomenable rentar-se les dents amb pasta fluorada després de cada àpat, a no ser que acabis d’ingerir algún aliment molt àcid com la llimona, la pinya, la cocacola… On has d’esperar, com a mínim, 30 minuts.

13 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page