top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Hàbits freqüents que poden danyar les teves dents



Hi ha alguns hàbits relativament freqüents que danyen les dents, com ara rentar-nos les dents just després d’ingerir una beguda gasosa o mossegar-nos les ungles.

1. Mossegar-se les ungles.

A part de ser antihigiènic i fer que els dits pateixin ferides, aquest hàbit també pot ser molt dolent per la salut bucal. Els bacteris que es troben a les ungles, poden provocar una infecció en l’aparell digestiu, però també poden ser la causa d’infeccions locals a la boca. L’hàbit origina fissures a les dents, sobretot als incisius.

2. Begudes carbonatades

El consum abusiu d’aquestes begudes origina diversos problemes de salut, com ara l’erosió de l’esmalt, tornant-lo més fràgil i propens a la càries. A més, aquest tipus de begudes, a part de contenir molt de sobre, també són àcides.

3. Utilitzar les dents com a eines

Obrir ampolles de refrescos, envasos o altres objectes amb les dents és un hàbit que les fractura i les desgasta. Tampoc es recomana tallar fils amb les dents, ja que pot provocar fissures que no veiem i aleshores, amb un mínim impacte, es pot trencar la dent.

4. Mastegar glaçons

Molta gent té la costum de mastegar els glaçons de gel que queden al got després d’acabar-se la beguda. Tanmateix, és un hàbit que els dentistes no recomanen, ja que pot fracturar les dents o produir fissures. Les persones que tenen més risc són aquelles que porten empastaments i corones.

5. Raspallat incorrecte

Des de petits, ens ensenyen a rentar-nos les dents després de menjar, el qual és correcte, però algunes vegades no ho hauríem de fer immediatament després. Alguns aliments tenen un alt contingut d’àcid com les patates fregides industrials, els cítrics i les begudes gasoses o alcohòliques com el vi i, en aquests casos, l’esmalt perd el calci i el raspallat immediat només empitjora la situació. En aquests casos, es recomana esperar entre 20 i 30 minuts per raspallar-se-les, d’aquesta manera, deixes el temps suficient perquè els minerals tornen a dipositar-se a la dent. Altres problemes associats al raspallat són el d’utilitzar massa força o recórrer a un raspall de dents excessivament dur.

9 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page