top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

La llengua, un gran niu de bacteris.

En la llengua s'acumulen una gran quantitat de bacteris de la cavitat bucal. L'ús d'un netejador lingual permet netejar-la en profunditat i ajuda a evitar l'halitosi. En moltes ocasions es considera que la higiene bucal es completa amb el raspallat dental i l'ús d'elements per a una neteja entre dents com són els raspalls interproximals, les cintes i/o sedes dentals o els irrigadors bucals, que eliminen el biofilm bucal acumulat en les zones interproximals. Però i la neteja de la llengua?

No s'ha d'oblidar que en la llengua s'acumulen una gran quantitat de bacteris de la cavitat bucal. Per això, és molt important eliminar diàriament aquesta capa de bacteris i les restes d'aliments que poden quedar acumulats sobre ella. D'aquesta manera s'evita la proliferació de bacteris anaerobis productors de gasos pudents (CVS) que generen halitosis orals. L'acumulació de bacteris sobre la llengua, que forma part del cobriment lingual, és en molts casos el responsable de l'halitosi intraoral. La seva eliminació pot reduir en gran manera la producció de compostos volàtils sulfurats (fins a un 75% després d'una setmana d'ús), que generen mala olor.


Per a eliminar l'acumulació de bacteris sobre la llengua es recomana l'ús d'un netejador lingual, adequat per a les persones amb problemes de mal alè i també per a les que vulguin obtenir una neteja completa de la seva boca. El netejador lingual pot arribar a la part més posterior de la llengua, lloc on s'acumula la major part de bacteris, i el seu ús necessita cert entrenament, ja que al principi pot produir nàusees, però amb el temps solen desaparèixer.


QUÈ ÉS EL NETEJADOR LINGUAL?

Consta de dues cares, una de perfil ondulat, especial per a adaptar-se a la depressió central de la llengua, i una altra de perfil llis, dissenyada per a netejar els laterals.


COM USAR EL NETEJADOR LINGUAL? 1. Neta la part central de la llengua utilitzant la cara del netejador que presenta un sortint. Per a això, subjecta el netejador lingual pel mànec de manera que el sortint quedi en la part inferior. Treu la llengua i introdueix el netejador lingual en la boca intentant aconseguir la part més posterior de la llengua.

2. Arrossega el netejador pel centre de la llengua cap a la part davantera de la boca. Aclareix el netejador amb aigua.

3. Nets els laterals de la llengua utilitzant la cara llisa del netejador. Aclareix el netejador després de cada passada.

23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commentaires


bottom of page