top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Queixals del seny, que fer quan apareixen?

Actualizado: 22 feb 2021


Aquests queixals són els últims en sortir i, normalment apareixen entre els 17 i 25 anys, encara que depèn de cada persona. És possible que en unes certes persones no els arribin a créixer mai o almenys no els quatre. Això significa que no tothom pateix les conseqüències dels queixals del seny.

No sempre són un problema, encara que la majoria de vegades, el creixement tendeix a ser molest. El més habitual és la inflamació o infecció de la geniva a causa del moviment de la dent. Això causa una geniva més feble i sensible. Però aquest no és el problema més important a tenir en compte quan ens creixen els queixals del seny. El problema moltes vegades va relacionat amb la posició en la qual surten.


Avui dia, els queixals del seny no tenen una missió fonamental en la nostra boca, per això és habitual extreure'ls si presenten o poden presentar problemes. En moltes ocasions els queixals no tenen l'espai suficient i això causa que les dents comencin a pressionar-se entre elles, dificultant substancialment la higiene bucodental, els bacteris s'acumulen en llocs on el raspall no pot arribar.

La cirurgia és bastant senzilla, es practica amb molta freqüència i pot realitzar-se mitjançant anestèsia local. La durada de la intervenció depèn de l'estat i la situació dels queixals: si han sortit senceres, inclinats, trencats… El temps de recuperació variarà en funció de com hagi anat l'extracció o cirurgia. L'anestèsia local sol durar diverses hores per tant el primer que hem de fer és esperar que es passi aquest efecte.


Existeixen unes pautes i recomanacions durant les primeres hores després de la intervenció. El sagrat es recomana controlar-lo mitjançant gases humides en la zona exacta. Les podem acompanyar de bosses fredes en la zona exterior, ja que és habitual que es produeixi una inflamació al voltant. Normalment, el cirurgià ens receptarà algun tipus de medicament per a alleujar el dolor, és important seguir el tractament correctament perquè faci l'efecte que necessitem. També hem de tenir en compte que hi haurà uns certs aliments que durant un temps no podrem ingerir a causa de la recuperació. Les begudes calentes i el menjar sòlid són els que no recomanem en cap circumstància. Per regla general, l'alimentació durant les primeres hores es redueix únicament a begudes fredes.


En definitiva, hem de recordar que cada pacient és diferent, per tant, davant un mal de queixal del seny és necessari que consultis amb el teu odontòleg les pautes adequades per al teu cas.

35 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page