top of page
Buscar
  • Foto del escritorfernandezbisbal

Relació entre la llimona i la cavitat oral



Avui dia hi ha moltes teories sobre els possibles beneficis o propietats de la llimona com per exemple que la llimona i el bicarbonat ajuden a blanquejar les dents o bé que la ingesta al matí d’un got d’aigua tèbia amb llimona, en dejú, ajuda a depurar les toxines del cos.

Ara bé, què hi ha de veritat en aquestes afirmacions? Anem a desglossar-les per una millor comprensió i veure com pot afectar això al nostre cos, i més concretament a les nostres dents.

Aigua amb llimona en dejú. La llimona és una font alcalina de Vitamina C i alta en potassi. És molt sana per estimular el sistema immunològic i ajuda a estimular el cervell i les funcions nervioses, a més de controlar la pressió sanguínia. També ajuda a mantenir la pell sana, ja que elimina els bacteris que causen acne per ser antibacteriana, antivírica i pot ajudar amb la pèrdua de pes perquè és digestiva i ajuda a depurar el fetge.

Però VIGILEU! No tot són beneficis per a la salut, ja que la llimona, en ser un aliment àcid, afecta directament a la boca provocant erosió o desgast de les estructures dentals, començant per l’esmalt i seguint per la dentina. Això afecta directament a l’estabilitat de les teves peces dentals.

Si es vol continuar amb la ingesta d’aquest aliment, una recomanació és fer-ho amb una palleta. D’aquesta manera, el líquid no entra en contacte directe amb les dents. També és recomanable passar-se una gasa impregnada amb aigua per les superfícies de dins i de fora de les dents un cop s’ha ingerit l’aliment. I SOBRETOT: no raspalleu les dents abans de 30 minuts, ja que això pot afavorir al fet que l’àcid erosioni més l’esmalt.

La llimona blanqueja les dents, així com el bicarbonat. Aquesta afirmació és FALSA. És un mite que cada vegada circula més per les xarxes socials i que molta gent comença a implementar-lo sense la supervisió d’un professional. Mantenir aquest hàbit al llarg del temps pot provocar danys irreparables a l’esmalt sense provocar cap resultat blanquejador, ja que l’únic que provoquen és l’eliminació de les taques superficials de la dent a causa del seu poder abrasiu. Les dents NO es taquen, el que es taca és la placa i la tosca dental (“sarro”) per factors externs com el tabac, el cafè, el te, el vi, les infusions… L’única manera segura i efectiva d’eliminar-ho és amb una neteja dental. Per altra banda, sí que existeixen factors interns de l’organisme que poden afectar a la coloració dental, com la presa d’alguns medicaments, per un excés de fluor o per el mateix envelliment, situacions en les quals una neteja tampoc no canviaria el color de les dents, i hauríem de passar a un tipus de tractament blanquejador clínic per poder aconseguir la lluminositat desitjada.

25 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page